PSIHOGENEALOGIEAplicată

 

program terapeutic  ONLINE

ZOOM Atelier online
Cost: 1500 RON/6 ateliere

Pentru înscrierile până în 1 martie: 1200 lei

Ce este psihogenealogia?

Psihogenealogia este o ramură a psihologiei care se concentrează pe studiul și înțelegerea influențelor trecutului familial și a istoriei de familie asupra individului și a comportamentului său în prezent.

Această metodă se bazează pe ideea că experiențele și traumele din trecutul familiei noastre pot afecta generațiile viitoare prin transmiterea de modele comportamentale și emoționale.

Prin urmare, prin examinarea genealogiei noastre, putem identifica și înțelege sursele problemelor noastre și putem găsi modalități de a le trata.

Printre instrumentele utilizate în psihogenealogie se numără arborele genealogic – genosociograma, analiza numelui și a prenumelui, înțelegerea aniversărilor de neam, conștientizarea energiei și relațiilor dintre membri, identificarea contractelor emoționale familiale.

În plus, meditația și alte instrumente terapeutice pot fi folosite pentru a explora și a trata problemele emoționale și psihologice care au fost identificate în urma abordării perspective psihogenealogice.

De ce ai participa la acest program terapeutic

online de psihogenealogie aplicată?

În primul rând, psihogenealogia poate oferi o înțelegere mai profundă a istoriei și rădăcinilor noastre familiale, ajutându-ne în procesul de auto-cunoaștere și descoperire a posibilelor explicații pentru anumite blocaje din viața noastră.

De asemenea, psihogenealogia poate fi o unealtă valoroasă pentru terapeuții și consilierii care doresc să înțeleagă mai bine istoria și background-ul clienților lor, pentru a oferi abordări eficiente în desfășurarea terapiei.

În plus, participarea la un curs online despre psihogenealogie poate oferi oportunitatea de a cunoaște motivele pentru care ajungi în aceleași contexte ca cei din familia ta.

Mai multe motive pentru a participa la acest program terapeutic:

 

 

1. Înțelegerea originilor problemelor personale:

Participanții pot descoperi sursele problemelor lor emoționale și psihologice, cum ar fi anxietatea, relația dificilă cu banii sau situații de sănătate care s-au declanșat de-odată. Prin explorarea istoriei lor familiale, poti înțelege mai bine cum aceste probleme s-au transmis de-a lungul generațiilor și cum pot fi abordate.

2. Descoperirea rădăcinilor:
Psihogenealogia poate fi utilizată pentru a explora rădăcinile culturale și istorice ale familiei noastre. Participanții la curs pot fi interesați să afle mai multe despre istoria și cultura familiei lor, în special dacă au strămoși din alte țări sau culturi.

3. Dezvoltarea unei conexiuni mai puternice cu familia și vindecarea relațiilor conflictuale:
Participarea la un curs de psihogenealogie poate ajuta la consolidarea legăturilor cu membrii familiei, deoarece implică înțelegerea perspectivelor failiei din care venim și exersarea compasiunii.

4. Creșterea conștientizării de sine:
Înțelegerea mai profundă a istoriei personale și a rădăcinilor culturale poate ajuta participanții la curs să își dezvolte o conștientizare mai mare de sine și să își îmbunătățească înțelegerea despre cine sunt și de unde vin.

5. Dezvoltarea abilităților terapeutice:
Acest program terapeutic de psihogenealogie, poate fi util și pentru profesioniștii din domeniul sănătății mintale, cum ar fi terapeuți, psihologi sau consilieri. Participarea la un astfel de curs poate ajuta la dezvoltarea abilităților terapeutice și la integrarea psihogenealogiei în practica din cabinet.

PRACTICI TERAPEUTICE ÎN PROGRAMUL DE PSIHOGENEALOGIE APLICATĂ

Programul terapeutic online de psihogenealogie aplicată include mai multe practici și tehnici terapeutice care te vor ajuta să explorezi și să înțelegi mai profund istoria ta de familie și, în principal, te va susține să îți determini povestea personală. Iată câteva dintre practicile terapeutice incluse în acest program:

1. Citirea și înțelegerea genosociogramei: Se va lucra cu un ”arbore genealogic” complex – o genosociogramă, pentru a vizualiza și a înțelege mai bine structura familiei tale și conexiunile dintre generații. Această analiză poate ajuta la identificarea tiparelor și influențelor din trecut.

2. Meditație și imagerie ghidată: în acest program vom folosi tehnici de meditație și instrospecție, exerciții de imagerie ghidată, cu scopul de a conecta inconștientul familial cu propriile paradigme moștenite din neam.

3. Exerciții de auto-reflecție: aceste practici vă vor ajuta să explorați gândurile, sentimentele și reacțiile legate de descoperirile din program. Acest lucru vă va ajuta să vă înțelegeți mai bine și să vă gestionați emoțiile.

4. Exerciții de calibrare emoțională și practică psihosomatică.

Care este scopul terapeutic al acestui program?

Scopul general este de a oferi participanților o călătorie de autodescoperire, vindecare și dezvoltare personală, folosind istoria de familie ca instrument terapeutic puternic. Prin această explorare profundă, participanții pot obține o mai mare înțelegere a sinelui și a conexiunilor lor cu lumea din jurul lor, contribuind astfel la o viață mai împlinită și mai conștientă.

Tocmai spatiul format de un nr limitat de persoane a fost ceea ce l a făcut deosebit.a fost un grup in care ai simtit ca poti sa vorbesti liber si fara a fi judecat.a fost ca si cand as fi stat la o cafea cu surori si ne-am si “terapeurizat”in aceeasi timp🤗😇😍
Andreia F.

Georgi dragă am avut ocazia sa vad altfel genograma neamului meu, intuitiv prin abordarea grafica! Mi-a plăcut mult abordarea cursului îmbinarea tehnicilor! Și mai ales noutățile care le-am observat despre relația mea cu neamul, cu strastrabunica mea! M-am desenat fix pe verticala cu ea! 🙂 Și surpriza de dupa curs e ca mi-a venit menstruația după o întârziere de 2 săptămâni! Îți mulțumesc pt aceasta ocazie de mai bine! Te îmbrățișez! 🩷
Iulia C.

Simt ca am reusit sa “eliberez” greutati de pe umerii mei, intr-o zi, cat nu am reusit in cativa ani de “cautari”, citit, ascultat, terapii…etc Multumesc, Georgiana! 🙂🙏
Cristina C.

Am auzit de curand o expresie care pentru mine suna divin: “Oameni lumina”. Asa as vrea sa o descriu pe Georgiana, ca fiind un Om Lumina. 🙂 Si as spune ca aduce lumina prin ce face, dar si prin caldura nemarginita pe care o da in jurul ei. A fost extraordinar! Are un calm, rabdare si o dragoste pentru oameni care vindeca. :). Iti multumesc, Georgi! 🙂
Mihaela B.

Te invit să te înscrii aici:

    captcha

    Blog