9 VIEȚI

Program terapeutic de psihogenealogie și constelații terapeutice

Titlul „9 vieți” sugerează că fiecare persoană are multe versiuni care există de-a lungul vieții și că aceste versiuni diferite pot fi influențate de modele transgeneraționale și de dinamica familiei.

Încorporând munca cu constelațiile într-un program terapeutic de psihogenealogie, participanții pot explora modelele și dinamica intergenerațională care le-au influențat viața și relațiile.
În acest program vei obține o înțelegere mai profundă a modului în care aceste tipare te-au afectat și vei găsi modalități de a vindeca și transforma aceste tipare.

București

24 – 26 mai 2024, vineri: 17.30 – 21.00, sambata – duminica: 9.30 – 17.30

  captcha

  Cluj Napoca

  18 – 20 octombrie 2024, vineri: 17.30 – 21.00, sambata – duminica: 9.30 – 17.30

   captcha

   DESPRE

   programul 9 VIEȚI

   Ce este psihogenealogia?

   Psihogenealogia este o abordare a psihologiei care explorează transmiterea intergenerațională și transgenerațională a tiparelor psihologice, comportamentelor și emoțiilor în cadrul unei familii. Se bazează pe premisa că starea psihologică și comportamentul actual al unei persoane poate fi influențat de experiențele strămoșilor, traumele și problemele nerezolvate. Psihogenealogia își propune să identifice și să înțeleagă cauzele fundamentale ale problemelor psihologice, cum ar fi depresia, anxietatea, dependența și problemele relaționale, prin explorarea istoriei familiei și a tiparelor de comportament. Prin urmărirea arborelui genealogic, prin identificarea evenimentelor și relațiilor semnificative și prin examinarea dinamicii emoționale din cadrul familiei, psihogenealogia ajută la obținerea unei perspective asupra propriilor comportamente și modele. Scopul final al psihogenealogiei este de a ajuta oamenii să se elibereze de tiparele negative și să dezvolte mecanisme de adaptare mai sănătoase, ceea ce duce la o mai mare conștientizare de sine, creștere personală și relații îmbunătățite.

   Ce sunt constelațiile terapeutice?

   Constelațiile sunt o abordare terapeutică care se concentrează pe explorarea dinamicii emoționale ascunse și a modelelor intergeneraționale din cadrul unui sistem familial. Se bazează pe ideea că sistemele noastre familiale au un impact puternic asupra bunăstării noastre emoționale și psihologice.

   În programul 9 VIEȚI, terapia cu constelații se folosește pentru a identifica și explora modelele și dinamica și relațiile familiale care pot contribui la problemele emoționale sau psihologice actuale. Jocul de rol este o practică întâlnită a constelațiilor, inclusiv vizualizarea și maparea sistemică, pentru a ajuta persoana să obțină o perspectivă asupra acestor modele și relații. Scopul final al terapiei cu constelații este de a facilita eliberarea de tiparele familiale negative și dezvoltarea unor relații mai sănătoase cu membrii familiei.

   Obținând o înțelegere mai profundă a dinamicii emoționale din cadrul sistemului lor familial, participanții pot lucra pentru vindecarea și îmbunătățirea stării lor generale.

   Cum se îmbună constelațiile și psihohenealogia?

   Psihogenealogia și constelațiile sunt două abordări complementare care pot fi utilizate împreună în terapie.

   Inițial, în programul 9 VIEȚI, participanții încep prin a explora istoria familiei și prin a identifica evenimente, relații și traume semnificative care au fost transmise de-a lungul generațiilor. Prin această explorare, ajungem să obținem o perspectivă asupra tiparelor și dinamicii emoționale care au contribuit la problemele actuale. Ulterior, prin constelații, vom lucra pentru a aborda aceste modele comportamentale, adesea prin exerciții de joc de rol și de vizualizare. Vei obține o înțelegere mai profundă a dinamicii emoționale din cadrul sistemului familial și vei lucra pentru vindecarea personală. Combinația dintre psihogenealogie și constelații poate oferi o abordare terapeutică puternică care abordează atât modelele emoționale istorice, cât și actualele din cadrul unui sistem familial.

   OBIECTIVE

   în acest program:

   Z

   Aflați cum să integrați istoria familiei dvs. și să înțelegeți tiparele emoționale și credințele care au fost transmise de-a lungul generațiilor

   Z

   Descoperiți cum să identificați și să lucrați prin dinamica și tiparele ascunse care vă afectează relațiile și conexiunile de familie

   Z

   Explorați conexiunile emoționale profunde care vă leagă familia și modul în care acestea vă afectează viața de zi cu zi

   Z

   Utilizați principiile terapiei constelațiilor terapeutice pentru a crea o înțelegere mai profundă a sistemului dvs. familial și a modului în care acesta vă influențează relațiile și experiențele de viață actuale.

   Z

   Dezvoltați strategii personalizate de vindecare și creștere, care sunt adaptate nevoilor și obiectivelor dumneavoastră specifice.

   Z

   Explorați și vindecați moștenirile emoționale

   Georgiana Spătaru are peste 10 ani de experiență în programe terapeutice de grup și, cu compasiune și instrumente specifice metodelor de lucru prezentate, vă va ghida prin acest proces de transformare într-un mediu susținător și încurajator.

   Datorită grupului mic de participanți acceptați în grupul de lucru (maxim 15 persoane!), veți primi atenție individuală și îndrumare personalizată, atât în zilele atelierului de lucru, cât și în cele 10 săptămâni de lucru online în grupul de terapie, pe măsură ce treceți prin provocările și oportunitățile care vin odată cu explorarea istoriei și dinamicii familiei dvs.

   Cu programul terapeutic 9 VIEȚI, veți obține o înțelegere mai profundă a dvs., a familiei și a relațiilor din care veniți și pe care le construiți.

   Veți dezvolta instrumentele și strategiile de care aveți nevoie pentru a vindeca răni vechi, pentru a vă îmbunătăți conexiunile și pentru a vă îmbunătăți creșterea personală.

   CUI SE ADRESEAZĂ PROGRAMUL 9 VIEȚI?

   Acest program terapeutic se adresează celor care doresc să exploreze această modalitate de lucru, celor care sunt într-un proces terapeutic, psihologilor, educatorilor și formatorilor în programe de lucru cu adulți.

   CARE ESTE INVESTIȚIA FINANCIARĂ ÎN ACEST PROGRAM TERAPEUTIC?

   900 RON +tva

   CUM ESTE ORGANIZAGT PROGRAMUL 9 VIEȚI?

   9 VIEȚI este un program terapeutic, de grup, care începe cu un atelier de două zile și jumătagte, în care sunt prezentate instrumentele de lucru în psihogenealogie și sunt deschise constelațiile pentru participanții care doresc să exploreze dinamica de familie din care provin.

   În aceste zile se explorează:

   – genosociograma familiei,

   – numele și prenumele primit la naștere, însemnătatea în destinul personal,

   – secretele de familie,

   – corpul și istoria familiei,

   – contractele și fidelitățile de neam,

   – refacerea contractului familial,

   – repoziționarea armonioasă în sânul familiei, prin redobândirea compasiunii față de neamul nostru.

   FEEDBACK

   Cum a fost experiența altor participanți la programul

   9 VIEȚI?

   Intensa, extraordinara, coplesitoare. Simt ca sunt mai imbogatita cu 9 vieti. 🙂 Am aflat atat de multe informatii valoroase despre mine, despre cum sa ‘sap’ in trecutul meu, despre cum sa-mi decodez anumite fapte din prezentul meu prin trecutul familiei mele, incat chiar simt ca am dobandit mai multe vieti. Multumesc, multumesc, multumesc!

   A fost intens și frumos! Mi-a plăcut în primul rând faptul că a fost un grup restrâns, a fost o atmosferă relaxată, intimă, primitoare. Am primit informații, care mi-au permis să privesc dintr-un unghi mai blând relațiile de familie. Georgiana este minunată, dincolo de biblioteca vastă de cunoaștere, poate cel mai mult m-a impresionat căldura, blândețea, modul în care transmite informațiile și faptul că de fiecare dată chiar te ascultă și te călăuzește prin labirintul constelațiilor familiale.

   Sublima, plina de contientizari, revelatoare, vindecatoare. Am fost intr-un “aha” si un “wow” constant…Mi-a adus atat de multe incat nu pot sa descriu in cuvinte. Multumesc infinit!
   M-am descoperit pe mine si m-am inteles mai bine. Am avut intrebari la care am gasit raspuns si altele la care urmeaza sa aflu. Acest curs m-a ajutat sa inteleg inca o data ca iubirea este cea care a dat nastere vietii si e singura vindecatoare.
   Absolut fantastica și experienta nu s-a încheiat, continua chiar și după întâlnirea din cele 3 zile ! Mulțumesc cu multa recunoștință pentru toate informațiile primite !

   Cursul mi s-a parut bine structurat , cu partea introductiva care a livrat informatii si schematizare atit cit a fost necesar demararii lucrului cu noi . Consider ca daca ar fi fost mai multa informatie teoretica , ar fi adus un oarecare blocaj in curgerea procesului . Asa , ceea ce am primit a lasat deschisa poarta spre descoprirea treptata , graduala a procesului . Un pas , o clarificare . Apoi urmatorul pas . Cuprinsul cursului a fost Cuprinzator . Adica ne-a cuprins pe toate in fenomenologia lucrata in constelatie . Incheierea atelierului a fost cu sentimentul de mai vreau , sigur nu se incheie aici ! Si asa si este ! Urmeaza alte 10 saptamini de asezat bucatele de puzzel in tabloul vietii fiecareia , spre constientizare , vindecare , acceptare , transcendere . Bucuria continua !!! Mi-a placut mult SUStinerea venita din partea ta, Georgi . Neintruziva , frateasca , inteleapta ! Exemplele din experienta ta personala si terapeutica au fost un alt beculet aprins in , spre constienzare . 

   DISCLAIMER

   Acest program terapeutic este conceput pentru a oferi sprijin și îndrumare în explorarea și înțelegerea propriilor emoții și relații familiale, a trecutului familial și a impactului acestora asupra stării dumneavoastră de bine. Cu toate acestea, este important să luați în considerare următoarele aspecte și să acceptați termenii și condițiile prezentate în acest disclaimer înainte de a participa la acest program:

   Confidentialitatea: Participarea la program presupune discuții deschise despre aspecte personale și de familie. Cu toate acestea, vă rugăm să respectați confidențialitatea informațiilor partajate în cadrul grupului și să nu dezvăluiți detalii despre experiențele altor participanți în afara programului.

   Angajamentul personal: Programul implică o implicare activă din partea dumneavoastră în procesul terapeutic. Rezultatele obținute depind în mare măsură de efortul și deschiderea dumneavoastră.

   Consiliere profesionistă: Participarea la program nu trebuie să înlocuiască consilierea. Dacă aveți probleme de sănătate mintală sau emoțională severe, acest program nu vă este destinat.

   Experiențe emoționale: Procesul de constelații poate aduce la suprafață emoții intense și amintiri asociate cu experiențe din trecut. Este posibil să resimțiți tristețe, furie, confuzie sau alte emoții puternice în timpul sesiunilor terapeutice. Este important să aveți încredere în facilitator și să comunicați deschis despre ceea ce simțiți.

   Efectele secundare: Este posibil să observați schimbări în comportamentul, relațiile sau starea dumneavoastră de bine după participarea la program. Aceste schimbări pot fi pozitive sau pot genera disconfort inițial. Este recomandat să discutați cu facilitatorul despre orice preocupări sau întrebări legate de efectele secundare.

   Respect și non-judecată: În cadrul programului promovăm un mediu sigur, bazat pe respect și non-judecată. Vă rugăm să tratați cu respect și să ascultați cu atenție experiențele și perspectivele celorlalți participanți.

   Dreptul de a refuza sau de a se retrage: Aveți dreptul de a refuza să participați la anumite exerciții sau de a vă retrage din program în orice moment fără nicio presiune sau judecată din partea facilitatorului.

   Citind acest disclaimer vă asumați responsabilitatea pentru propria dumneavoastră participare și pentru interpretarea informațiilor furnizate în cadrul programului terapeutic de psihogenealogie și constelații. Înțelegeți că acest program are scopul de a sprijini dezvoltarea personală și de a aduce claritate în relațiile familiale, dar nu poate oferi rezolvări instantanee și vindecări spontane, în plan emoțional sau fizic. Este important să aveți așteptări realiste și să colaborați activ cu terapeutul pentru a obține beneficii semnificative din acest proces terapeutic.

   ✔️ Prin completarea formularului de înscriere la acest program vă exprimați acordul cu termenii și condițiile prezentate în acest disclaimer.