Mereu am avut o bună relație cu timpul. Nu l-am risipit, nu m-a dezamăgit!
L-am investit, l-am trăit, l-am primit și l-am făcut viață. Nu mi s-au întâmplat zilele, ci cu ce am primit pe fusul timpului, mi-am țesut soarta. Zilele ne sunt numărate, cu siguranță. În noi, în afara noastră, în pașii pe pământ, în #teiubesc-uri – fiecare după ce își ține socoteala…Zilele noastre sunt puse la socoteala întregii noastre vieți, după cum le înmulțim sau le secătuim.
Mai sunt opt săptămâni până la #Crăciun! Poți să cheltui bani ca să arăți cât de mult te iubești pe tine și pe cei din jurul tău. Sau le poți investi în #atitudini, #decizii, #acțiuni care să-ți îmbunătățească viața.
Am făcut aici o listă cu cele mai importante lucruri pe care le-aș sădi în acest timp, astfel încât să rodească în noi cele mai potrivite cadouri pentru acest sfârșit de an. Ce resursă bună este timpul, când vedem că trecerea lui ne crește, nu ne secătuiește puterile și anii…
Câteva lucruri de făcut pentru corpul tău:
- Fă-ți analizele.
Inclusiv în terapie obișnuiesc să întreb oamenii când și-au făcut ultimele analize. Dezechilibrele hormonale, cum ar fi nivelurile scăzute de hormoni tiroidieni (hipotiroidism) sau nivelurile ridicate de cortizol (stresul cronic), pot duce la simptome de depresie, anxietate sau iritabilitate. Un deficit de vitamina D a fost asociat cu depresie și anxietate. Hiperglicemia poate provoca iritabilitate și confuzie, în timp ce hipoglicemia poate duce la anxietate și simptome similare cu cele ale atacului de panică. După ultimele studii, știu că lipsa de Magneziu sugerează anxietate și stres, lipsa de calciu îmi arată instabilitate emoțională și când aceste ”dovezi” se regăsesc în corpul fizic, mintea nu le mai poate dilua în negare.
2. Stabilește-ți un regim de viață.
Nu decide lucruri mari, care să te sperie. Ia în considerare să adaugi câteva obiceiuri, nu să scoți! Toamna și iarna sunt anotimpurile în care ne este cel mai greu să începem o cură de slăbire sau să mergem la sală, dar putem mai ușor să adăugăm câteva obiceiuri de sănătate: să luăm magneziu zilnic – sau mai bine spus, seară de seară(!), să bem minim 2l de apă/zi, să mâncăm trei sau cinci mese pe zi, ori să facem minim 30 de minute de mișcare de trei ori pe săptămână.
Când ai analizele gata, sfătuiește-te cu cei în măsură și ia decizia de a oferi ceva corpului tău, astfel încât, de Crăciun, să-ți faci cadou un corp care poate susține toate planurile pe care le ai!
Câteva lucruri de făcut pentru mintea ta:
3. Citește!
Lectura este una dintre cele mai bune terapii. Găsește câțiva autori inspiraționali și citește în fiecare zi câteva pagini. Din autorii mei preferați: Isabel Allende, Anais Nin, Joan Didion, Zeruya Shalev. Toate sunt femei, fiecare este fabuloasă în modul ei unic. Lecturarea cărților lor va răspunde stărilor tale, va identifica parcursul tău emoțional și, fără doar și poate, te va invita la un dialog interior…
Dialogul interior este cea mai prețioasă activitate a unui om care își dorește să fie fericit, care speră la mai bine în viața sa. În plus, oricând simți că realitatea exterioară te obosește, te poți regla emoțional în realitatea din cartea pe care o citești.
4. Investește într-un program transformațional
Cu siguranță ai o curiozitate, o temă personală care te preocupă și te interesează mai mult decât altele. Fie că e legată de psihologie, finanțe, constelații sau numerologie, caută un curs sau un program care să îți permită să explorezi acest subiect. Cel mai frumos dar pe care ți-l poți face este o experiență care să îți aducă ocazia înțelegerii, explorării și chiar vindecării. Cu cât îți hrănești mintea mai bine, cu atât îți va oferi mai multe soluții și îți va extinde punctele de vedere din care analizezi viața!
Câteva lucruri pe care le poți oferi sufletului tău:
5. Dragoste de sine
Unul din motivele pentru care majoritatea oamenilor se simt deconectați spiritual este faptul că nu simt dragoste față de sine. Și, ai putea să te întrebi, în ce constă dragostea de sine?! Cum se face și cum se simte asta?! Iubirea de sine este, mai înainte de toate, asumare. Nimeni nu-i perfect, dar facem parte dintr-un proces absolut perfect. Suntem măiestriți de Viață și ne dregem mințile în relații, experiențe, făcute și nefăcute. Acceptarea de sine este o fază premergătoare iubirii de sine: sunt ceea ce sunt și intenția îmi este să aduc lumii cea mai frumoasă prezență de sine. Apoi, ajungem să ne iubim modul în care ne gestionăm, felul în care ne facem noi nouă bine. Când începi să ai încredere în soluțiile tale, când simți că te poți guverna pe tine, când te poți baza pe tine în adevăratul sens al vorbei, fără doar și poate, ai încredere în puterile tale, iar asta este o altă necesitate a iubirii: încrederea. Apoi, să recunoști că ceea ce ești nu e nimic deosebit față de ceea ce alții sunt și să accepți că modul în care ești util/ă Vieții, smerenia și capacitatea de a te pune la îndemâna celorlalți, respectând bucuria inimii tale, sunt #calea iubirii de sine.
Iubirea de sine e un parcurs care poate fi început prin meditație, terapie, consiliere și participarea la programe de educație emoțională și spirituală.
6. Curățenie!
Poate că pare iluzoriu, dar energia noastră se centrează atunci când trăim într-o casă curată, cu lucruri asumate, prin care am trecut, pe care nu le-am lăsat să se strângă alandala și pe care ni le ordonăm. Curățenia este un ritual: casă ordonată, lucruri ordonate, energie care se orânduiește potrivit. Știi că a-ți curăța casa energetic este un obicei pe care bine-ar fi să-l păstrezi la fiecare lună nouă și plină? Sau că la începutul fiecărei luni e bine să îți găsești timp să aduci roadele acelei perioade în casa ta, ca să îți sporească ideile și creativitatea, abundența și starea de bine.
Dacă vei înțelege cum să păstrezi această curățenie spirituală și casa și în viața ta, te vei simți în armonie și în bucurie de viață. Apropo, fac curând un masterclass despre psihologia spațiului. Scrie-mi dacă vrei să te anunț și pe tine, voi atinge și tema expusă aici!
Ultimele lucruri de pregătit până la Crăciun: relațiile!
7. Spune NU, la fel cum spui DA
Un Crăciun trist este acela în care avem alături obligațiile, nu iubirile. Ceea ce tu accepți în viața ta este ”vama” prin care vor trece toți cei pe care tu îi primești în jurul tău. Până la Crăciun, fă un detox relațional: spune DA, atunci când simți din toată inima și spune NU când nu ai siguranța că îți priește ceea ce ți se întâmplă. Lasă-te să ieși la lumină și să te ridici deasupra condiționărilor de a fi pe placul celorlalți, chiar și atunci când tu nu te placi pe tine sau situațiile în care ești. Asta poate să însemne să îți dai demisia sau să ajungi să pleci din relații cu cea/cel cu care ai o ipotecă, dar bucuria aia de sine la care tânjești, fericirea și bucuria că ești, nu e ceva ce poate veni într-un sac de frustrare, compromisuri și tristețe. N-are cum!
8. Strânge cercul!
Relațiile sunt precum bursa de valori: dacă investești, te îmbogățești! Încetează așteptările și sună tu, spune tu primul te iubesc, dacă-l simți și apucă-te să construiești relații. Cu adevărat, relațiile se construiesc, nu se întâmplă și nici nu se moștenesc de la unii la alții. Lasă-te să fii vulnerabil/ă, sincer/ă și să susții bucuria de a fi împreună cu ceilalți. Decide programul de Crăciun, Revelion, cu oamenii cei mai dragi alături de care îți dorești să trăiești aceste momente și fii acolo cu gândul că din aceste momente se construiește viața mare.
Sper să îți aducă roade aceste opt săptămâni și aceste opt practici de bucurie! Scrie-mi dacă îți pot fi utilă cu vreunul dintre pași: georgiana@exercitiidefericire.ro.