Mă întorceam din Bali acum un an, eram fericită pentru Cercul Surorilor (mele) de suflet, cu care trăisem cel mai frumos Retreat de până acum – lucru pe care știu că-l spun despre fiecare ieșire în diferite părți ale lumii, dar de fiecare dată spun adevarul. Școlile se închiseseră, traficul pământului se liniștea, iar al cerului părea obosit de neobosita curiozitate a oamenilor. Unii plângeam, alții râdeam, cei mai mulți ne odihneam. Telefoanele începeau să se odihnească, în timp ce internetul susținea motivele de îngrijorare și relaxare ale oamenilor, deopotrivă. Ne-am apucat de sport, de yoga, curățenie generală în case, ne-am împăcat, am divorțat sau ne-am resemnat, am făcut copii sau i-am gestionat pe cei din dotare. Ne-am pus aglomerarea agendei pe pauză și am început să ne uităm la viața noastră și la ce am creat în ea, am luat decizii sau am tras de cele vechi până când le-am schimbat cu unele noi. Ferice de cei care au conștientizat că se petrece ceva cu adevărat și și-au asumat procesul.

Cu un an în urmă, scriam pe pagina de Facebook a Exerciții de Fericire:
Diferența dintre o lume a bucuriei și una a haosului e doar credința! M-am întors astăzi din Bali. Am trecut prin câteva aeroporturi și o jumătate din fete au intrat în țară cu microbuzul, prin vama Borș. Nicio așteptate, nicio încordare, la nicio vamă! Niciunde nu s-a pus problema de tensiuni! Oamenii călătoresc, trăiesc, își planifică viața, cumpără lucruri, vorbesc unii cu alții, strănută, tușesc și râd! 
Fricoșii sunt obișnuiți să vadă frică, smintiții sunt atrași de sminteală! 
Între timp, în România s-au închis școlile. Mai bine! Oricum nu le prea frecventa cu plăcere nimeni, deopotrivă adulți sau copii! Să se închidă și guvernul, Parlamentul, băncile, Finanțele, spitalele…
Luați, mă, oameni buni de vă bucurați de viață, ziceți un Tatăl Nostru și binecuvântați-vă viața cu credință, învățătură, dorințe de împlinit și coerență! Că-s mai bune decât toate! 
Și dacă răciți, luați ceai cu lămâie și-a trece! 
Trezirea la viață!


Mesajele voastre au venit, distribuirile deopotrivă și n-au lipsit nici acuzațiile că aș fi un om inconștient, ba chiar mi-a fost pusă la îndoială calitatea de părinte și mi-au fost chiar adresate urale de sucombare din cauza cumplitului virus. Nici eu nu m-am lăsat mai prejos și m-am plimbat zilnic pe dealuri cu orele, am scris o carte, am amenajat spațiul MUZA | Mandala Urban Zen Alignment, m-am dus să fac covidoză în Maldive și m-am întors cu gândul să deschid cât mai curând Academia C.R.E.S.C., ca nu cumva copiii noștri să sufere prea tare, ca urmare a… Ca urmare a!, Rămâne-ar nedefinit!

Cum s-au schimbat relațiile noastre, înțelegerile despre noi sau despre alții, obiectivele și felul în care ne trăim viața, fiecare are deja propriile concluzii. Eu, la un an de la declanșarea fenomenului pandemic, constat, la modul personal, că:

  • optimiștii și-au creat noi oportunități și noi activități.
  • negativiștii au, în sfârșit, un motiv pentru a fi negativiști.
  • prietenii care te sună doar atunci când îți e greu sunt consumatori de dramă și niciodată susținători de stare de bine.
  • tribul tău e acela care e acolo cu toate că, nu pentru că…
  • viața merge tot înspre mai bine, chiar dacă are perioade în care pare că totul se duce naibii.
  • evoluția spirituală se vede în ceea ce facem cu ochii deschiși, nu cu ochii închiși, în meditații frumos ghidate.
  • copiii au o Voce care trebuie ascultată.
  • lumea de mâine este o lume a cooperării, comunității și comuniunii.
  • tot ce avem cu adevărat este ceea ce putem duce cu noi dacă ar fi să mergem dezbrăcați pe stradă și fără vreun bagaj în mână. Câți dintre noi se mai consideră bogați, în aces fel?!

Iată, e încheiat primul an de pandemie, de nebunie, de reevaluată prietenie. Nu-l lăsa să treacă fără a observa ce s-a schimbat în viața ta și ce ai înțeles până acum, căci sensurile acestea îți vor fi de folos în ceea ce urmează și în ceea ce vei trăi. Dacă reușești să analizezi ultimele doisprezece luni, îți va fi mai ușor să înțelegi unde ești acum și mai ales, spre ce te îndrepți, cine îți sunt aliații și ce ai de înțeles pentru mai departe.