Mi-am făcut obiceiul de a lucra pentru dorințele mele ca și când chiar mi-aș dori să se împlinească. Ce nu fac eu pentru mine, va rămâne nefăcut. Departe de mine ideea că cei din jur sunt nepăsători și nedispuși să-mi sprijine fericirea, însă atunci când am luat decizia fericirii, mi-am făcut câteva practici pe care le-am tot aplicat și potrivit stării mele de bine. Fie că-mi cumpăr flori sau îmi dau timp să îmi aștern stările în agenda Exerciții de Fericire, practicile stării mele de bine se regăsesc în program, la fel ca terapiile cu voi și vizitele la stomatolog. Sunt intenționate, decise și le fac, pentru că de aici începe fericirea mea.
Le-am pus într-o listă săptămânală, fără a adăuga ritualul de trezire, cu respirațiile profunde, în timp ce camera se aerisește sau neîngăduința pe care o am pentru diminețile zorite și grăbite. Am lăsat pe dinafară – pentru că e prea pe dinăuntru, și cititul zilnic, indiferent de vreme și te program. N-am pus nici ritualul de seară, cu meditația zilei, demacherea, onorarea corpului cu cremă hidratantă și îngrijirea cu drag de mine. E o practică despre care v-am povestit în programul online Înlăturarea Cauzelor Emoționale care duc la Îngrășare și o voi relua în cursul #live, cu același nume, din luna aprilie!

În rândurile de mai jos, aștern lucruri făcute, nu doar gândite, programate, nelăsate la voia întâmplării, rânduite cât să-mi genereze starea de bine.

LUNI – Portul Muzei
Am observat că dacă îmi încep săptămâna cu un zâmbet dichisit într-un contur de buze rujate, cu o rochie care-mi subliniază eleganța și un toc ce dă sunet pasului decis, alta mi-e starea. Îmi place să mă surprind în câte-o vitrină sau oglindă și să mă bucur că am ochi cu care să-mi observ viața din tinerețea anilor și frumusețea din bucuria inimii. Cum mă port eu cu mine influențează atât de mult cu se poartă lumea cu mine…
MARȚI – Ziua de apă
În ziua de apă îmi fac favorul de a mă hrăni doar cu lichide, de cele mai multe ori, doar cu apă. Mă simt vitalizată și reenergizată și e numai bine că asta se întâmplă înainte de ziua de miercuri când…
MIERCURI – Un pas în față, unul în spate!
Ziua din mijlocul săptămânii e acel moment când iau în considerare că pot să mă fi înșelat în privința lucrurilor pe care le doresc sau le gândesc. E ziua în care mă întreb: cum ai ajuns să îți dorești asta?! Unde vei ajunge dacă o ții tot așa? De unde vine determinarea aceasta? Ce ți-ai fi dorit să fi început deja? Când nu îmi vine nicio întrebare pentru mine – deși se întâmplă rar, deschid cartea Exerciții de Fericire – Gânduri fără Justify, la capitolul Tu întrebi, Universul răspunde! și cele 100 de întrebări de acolo, îmi aduc răspunsurile care mă inspiră să merg mai departe. Această practică îmi filtrează pornirile gândului, mă centrează în emoții și simt că aliniez ceea ce mi se întâmplă cu ceea ce îmi aduce bucurie. Cred că este exercițiul datorită căruia am „crescut” cel mai mult…
JOI – Alo, ce mai faci?
Cea mai mare bogăție a noastră este faptul că ne avem unii pe ceilalți. În această zi îmi propun să dau un telefon unui om drag pe care să-l întreb ce mai face. Și să-l ascult… Mă ajută să țin legătura cu ai mei și să aud un glas drag. Uneori, mă ajută să rămân conectată la viață și la alegerile pe care le-am făcut într-un anumit moment din viața mea…
VINERI – Viața începe vineri!
Ziua de vineri am intitulat-o așa datorită volumului Ioanei Pârvulescu, dar, fără prea mare legătură cu acest volum, vinerea îmi iau niște timp în care să decid care e următoarea țară pe care mi-aș dori să o vizitez, ce proiecte îmi doresc să încep… Este ziua în care îmi las mintea să exploreze noi idei, iar faptul că această zi se întâmplă înainte de zilele libere, mă ajută tare. Fie că în weekend am curs sau nu, e o ocazie minunată să las la dospit noile planuri și să le simt potențialul. 
SÂMBĂTĂ – Ghici cine vine la cină?!
Nicio săptămână fără să întind masa pentru prieteni. E un ”ritual” care îmi amintește că tot ce facem este pentru cei din jurul nostru și cu cât simțim bucuria de a fi împreună, cu atât viața e mai generoasă cu noi!
DUMINICĂ – Ziua celebrării
Este mereu ceva de sărbătorit. O notă bună a copiilor, o idee care tocmai a poposit în noi, un început sau un sfârșit sau, bucuria de a fi trăit o săptămână la capătul căreia simțim bucurie. Mare lucru! Practica celebrării atrage bucuria în viața noastră, prin simplul fapt că mintea recunoaște acele ocazii de care să se bucure!

Acesta este calendarul bucuriei mele. Ți-l las aici să-l adaptezi practicilor tale de viață bună și să simți zi de zi că îți inițiezi fericirea și o construiești perfect potrivit ție și celor din jurul tău.