Retreat de Regasire a Sinelui

6- 17 Noiembrie 2020

Kathmandu, Nepal & Bhutan

Despre Bhutan

În timp ce lumea intreagă este măcinată de crize și războaie, în timp ce marea majoritate a pământenilor se zbate să suprviețuiască într-o lume, ce a deraiat complet de la normalitate, undeva,sus, pe coastele Munților ce ating Cerul, locuiesc fericiții supuși ai Regelui-Dragon, din Regatul Dragonului-Tunet.  Nu, nu e un început de poveste!…
Regatul Bhutan este unul dintre cele mai misterioase locuri de pe Terra. Este un regat mic, situat între India și China, pe versantul sudic al marelui Masiv Himalayan. În funcție de altitudine, Bhutanul are mai multe zone climaterice – de la montană la subtropicală. Butanezii își denumesc regatul Druk Youl sau Druk Cenden (țara dragonului ce stăpânește tunetul). Multe milenii la rând țara a fost perfect izolată de lumea exterioară de către masivul Himalaya. ceea ce a permis păstrarea nealterată a unei culturi autentice, unice și fascinante. Religa oficială a Bhutanului este buddhismul tantric.

Guvernul Bhutanului a considerat că este absurd să se bazeze în evaluarea bunăstării populației țării pe asemenea indicatori irelevanți ca PIB (produsul intern brut) 🙂 Așa că a inventat un alt indicator – Gross National Happiness (Indicatorul Naționalal Fericirii) Acesta  a fost legiferat prin Art.9 al Constituției Bhutanului, care sună așa: ”Scopul principal al activității Guvernului este atingerea fericirii de către fiecare cetățean al țării”!  Întreaga strategie de dezvoltare națională se bazează, dacă vă vine să credeți, pe acest Gross National Happiness! Așa că a apărut o noua organiatie guvernamentala, ce calculeaza nivelul de fericire al locuitorilor bhutanezi. 

”Sunteți fericiți?”

Înterbarea ”Sunteți fericiți?” este adresată oficial tuturor cetățenilor în timpul recensământului populației. La ultimul recensământ din 2005, 45,2% din bhutanezi au răspuns ”sunt foarte fericit”, 51,6% ”sunt fericit” și doar 3,2% ”nu sunt fericit”.

Ce alte ”ciudatenii” mai există în Regatul Dragonului Tunet?

 

  6 – 17 Noiembrie 2020
  Programul de Retreat

  Kathmandu si Bhutan

  Ziua 1

  Plecarea într-o super aventură!
  Plecarea din București, ora 00.35! (Tine cont ca plecarea este in primele minute ale zilei de 23 aprilie, in noaptea de 22 spre 23!) Se zboară spre Doha cu compania FlyDubai. Durata zborului este de aproximativ 5h si 30 de minute. Escala in Dubai este de aproximativ 3 ore si in dupa un zbor de inca 6 ore, aterizam in Kathmandu, la ora 15.35! 

  Pana la ora 16.30 vom fi cazati la hotel si gata pentru o plimbare prin imprejurimile hotelului de 4**** in care suntem cazati!

  Ziua 2

  Ziua aceasta incepe de dimineata, fiind asteptati la aeroport pentru a ne imbarca spre Paro, Bhutan.
  Zborul spre Paro este unul dintre cele mai spectaculoase zboruri. Pe măsură ce ne apropiem de Paro se pot vedea privelisti spectaculoase ale Himalaya, inclusiv cel mai înalt vârf de pe pământ, Mt. Everest. Zidul verde al dealurilor urcă continuu mai sus ca în josul părților montane împădurite, iar spre nord, vârfurile mari de zăpadă din Himalaya se ridică spre cer.
  Vom ajunge la Thimphu, capitala modernă a Bhutanului, dupa o cursă de două ore cu mașina de-a lungul unui drum care urmează malurile Pha Chhu (Chhu înseamnă apă sau sau râu) până la confluența cu Wang Chhu. Thimphu nu a fost decât un Dzong și câteva case până în anii 1960, când a devenit capitala. Astăzi este orașul cu cea mai rapidă creștere din lume. Bine ați venit la primul prânz din Bhutan!
  Dacă timpul ne permite, vizităm Memorial Chhorten. Chhorten a fost construit în 1974 de mama Reginei Azhi Kesang Choden Wangchuk. Acest muzeu a fost inaugurat sub patronajul reginei Ashi Sangay Choden Wangchuk, în iunie 2001. Sunt expuse aici multe modele complicate de textile bhutanese. De asemenea, va servi drept centru pentru conservarea, restaurarea și documentarea produselor textile bhutanese. 

  Seara, luam cina, in hotel.

  Zilele 3 -9

  Urmatoarele 7 zilei in Bhutan vor implica vizitarea intregii tari, cu manastirile budiste, temple, orasele reprezentative si locurile specifice culturii bhutaneze. 

  In fiecare zi vom avea cazarile in hoteluri de 3 si 4****, micul dejun, pranz si cina, calatoriile in tara si intrarile la toate obiectivele turistice.

  Ziua 10 & 11

  Ajungem din nou in Kathmandu, într-un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus. Vizităm Kathmandu și ne plimbăm pe străzile din Thamel. După cină, ne pregătim bagajul pentru zborul din ziua următoare, care ne va duce acasă!
  Aterizăm in Bucuresti in 10 Septembrie, pe la prânz.

  Testimoniale:

   

  Georgi, când tu mă chemi la capătul Pământului sau la un nou început al Ființei mele, simt câteodată că nu e începutul, ci doar continuarea transformării a cine am fost, cine sunt și cine devin, a transformării mele în varianta mea cea mai buna și mai apropiată de adevăr și a Iubirii care îmi învăluie ființa. 

  Am conștientizat câteva lucruri în aceste zile, in Bhutan, printre care rolurile pe care le joc in viața și de ce le joc. Si că atunci când nu joc sunt doar EU, și sunt perfecta așa cum sunt. Mă întorc cu dorința de a nu mai juca nici un rol și în acest sens mi-am dat seama ca dacă voi trăi în purul ADEVĂR e cel mai probabil sa se întâmple așa.

  Pe de alta parte am devenit și mai conștientă de VALORILE mele și asta ma face sa știu ce nu pot negocia cu nimeni în aceasta viața: adevarul și libertatea, apoi compasiunea și iubirea. Și pornind de aici trebuie sa trăiesc o astfel de minune a începutului sau a continuării … de la capătul lumii sau poate la începutul ei. Si asta poate fi și răspunsul la ce îmi doresc eu de la viața.

  Simt că Viața ma cheamă să îmi reîntregesc sufletul pe un alt nivel. Tot îmi vine sa spun că viața mea e un haos frumos, și nu pot să uit ca din haos s-au născut cele mai frumoase minuni. Așa ca ma las in voia lui știind ca Universul conspira întotdeauna pentru binele meu suprem. Tot ceea ce trăiesc acum este un pas firesc pe care știam că îl am de făcut în această viață. Dintre toate darurile primite cel mai important este curajul de a fi doar EU.

  Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc că m-ai luat cu tine in Bhutan !!! ❤ (Camelia Farcas)

   

  COST: 3700 Euro

  si include>>>

  10 nopti cazare hotel 3 si 4 ****

  – 2 nopți de cazare în Kathmandu 

  – 8 nopți de cazare în Bhutan

  Pensiune completa

  In Kathmandu, cazarea include doar mic dejun.

  In Bhutan, cazare include pensiune completa si apă.

  Meditatii si curs

  Fiecare zi incepe cu o meditatie si tema retreatului – Regasirea Sinelui, va fi abordata in timpul cursurilor zilnice. 

  Biletele de avion

  Bucuresti – Kathmandu (FlyDubai/Emirates/Quatar Airlines)
  Kathmandu – Paro (Drukair)

  Excursii si transferuri de la si la aeroport

  Aeroport Kathmandu – Hotel

  Vizită Kathmandu (aprox. 70USD/persoană!)

  Tur cu ghid bhutanez de-a lungul regatului Bhutan, în 5-6 orașe).

  Costul nu include:

  – asigurarea medicală
  – prânzul și cina din Kathmandu
  – turul din Kathmandu și intrările la obiectivele turistice (70$/persoana)
  – suvenirurile și cumparaturile personale
  – taxa de viza în Nepal (25$/persoană)
  – bacșiș pentru ghizi și șofer.

  3700 Euro

  Te invit sa te inscrii aici:

  captcha